Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всеукраїнський день боротьби із захворюваністю туберкульозом

Дата: 24.03.2023 10:51
Кількість переглядів: 124

📌Щорічно, 24 березня, відзначається Всеукраїнський день боротьби із захворюваністю туберкульозом.

Саме цього дня в 1882-му році в Берліні доктор Роберт Кох оголосив про відкриття цієї страшної хвороби, яка досі загрожує кожному з нас.

Незважаючи на російську воєнну агресію на території нашої країни, потреба в діяльності задля розв'язання нагальних питань щодо протидії поширенню туберкульозу та ВІЛ актуальна як ніколи.

📈З метою координації дій територіальних громад, лікувально-профілактичних закладів, інших установ, організацій у Вижницькому районі при районній військовій адміністрації створено районну раду з координації дій у відповідь на поширення ВІЛ-інфекції та туберкульозу. Адже захворюваність на туберкульоз у 2022 році зросла на 41,6%.

👉За інформацією заступника завідувача, лікаря епідеміолога Лариси Гулей у 2023 році також відмічається тенденція до зростання захворюваності. За 2 місяці 2023 року вже зареєстровано 9 випадків хвороби проти 2 випадків за аналогічний період минулого року.

Тому в цей час необхідно активізувати роботу в громадах району, в лікувально-профілактичних закладах роботу з раннього виявлення туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу, зокрема, і серед внутрішньо переміщених осіб.

Вижницька районна філія ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводить зустрічі з медичними працівниками району щодо взаємодії між закладами з питань протидії туберкульозу з метою забезпечення ефективності проведення заходів профілактики, виявлення, діагностики й лікування туберкульозу.

🔔Фахівці нашого району почали проводити санітарно-освітню роботу також і в навчальних закладах району. В осередках захворювань на туберкульоз проводяться епідеміологічні розслідування з якнайширшим виявленням кола контактів з метою виявлення джерела інфекції та їх своєчасного обстеження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь