Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проводиться набір громадян у добровольче формування Вижницького району

Дата: 08.05.2023 10:47
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

Кривава війна із російською федерацію триває. Бойові підрозділи Збройних Сил України, в тому числі з Буковини, залучені до виконання завдань у зоні бойових дій та для оборони кордонів нашої Батьківщини. Тому для посилення оборонних спроможностей, захисту мирного населення від можливих ворожих диверсій законом «Про національний спротив» передбачено, що громадяни України можуть створити добровольчі формування територіальних громад (ДФТГ). Долучитись до такого добровольчого формування можна й у Вижницькому районі.

Добровольче формування Вижницького району - це воєнізований підрозділ, сформований добровольцями, які проживають на території району (не плутати з підрозділами Сил Територіальної оборони Збройних Сил України). Діяльність добровольчого формування здійснюється під безпосереднім керівництвом і контролем командира батальйону Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Приєднатися до добровольчого формування може кожен громадянин України віком від 18 років, який проживає на території району, де діє добровольче формування, і не має судимостей. Для цього потрібно пройти медичний, професійний та психологічний відбір (перевірку) і укласти контракт добровольця. Членство в добровольчому формуванні не звільняє від обов’язку проходження військової служби.

Підрозділи добровольчого формування виконують завдання територіальної оборони визначені у положенні «Про добровольчі формування територіальних громад» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №1449, серед яких:

  • охорона об’єктів (школи, лікарні, адміністративні будівлі);
  • боротьба з диверсантами;
  • протидія інформаційним операціям агресора;
  • участь в обороні території;
  • захист населення тощо.

Для виконання завдань територіальної оборони добровольці проходять навчання, отримують штатну зброю, мають право використовувати особисту мисливську зброю та набої до неї. Члени добровольчого формування під час виконання завдань, а також під час участі у заходах підготовки, користуються усіма правами та гарантіями соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей.

Наразі у районі проходить комплектування Добровольчого формування Вижницького району у Вижницькій, Вашківецькій, Банилівській, Берегометській, Брусницькій, Путильській, Усть-Путильській, Селятинській, Конятинській територіальних громадах.

Запрошуємо приєднуватись до лав оборонців своєї землі.

Звертайтесь до голів своїх територіальних громад або за телефоном: 097-517-89


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь