Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У м.Вижниця завершився табір «До мети - разом!»

Дата: 26.09.2023 16:31
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

💁Впродовж 22-25 вересня 2023 року продовжив свій шлях проєкт «Інтеграція молоді з інвалідністю у суспільство «До мети - разом!», а саме - вдруге відбувся табір активного відпочинку «До мети – разом!».

🖇️Проєкт реалізований Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Соціальний вектор» за підтримки Міністерства молоді та спорту України та активної участі Вижницької районної військової адміністрації та Вижницької міської ради у партнерстві з Державною агенцією промоції культури України, ГО «Український центр розвитку культур «Єднання».

👉Під час роботи табору організатори створили безпечний простір, в якому діти та молодь, в тому числі з інвалідністю, отримали найцінніший для свого віку досвід: емоційного розвантаження, зниження стресу війни, самопізнання, розуміння власних емоцій та емоцій інших дітей, пошуку внутрішніх ресурсів та свого місця у світі, вирішення конфліктів, сприяння комунікацій та врешті-решт соціальній адаптації у суспільство в ці непрості для країни часи.

✨Щодня учасники табору, діти та молодь від 14 до 17 років з різних куточків України, в тому числі з інвалідністю, відвідували на вибір різні майстерні (філософські прогулянки, сторітеллінг, музично-літературні, психологічні, спортивні тощо), тренінги та лекції з критичного мислення та психологічної стійкості, подолання конфліктів, висловлювання та аргументації власної думки, практичні заняття з соціального забезпечення, правової обізнаності, принципів активного життя та звичайно вирішували різноманітні квести, які дозволили підліткам відчути командний дух, відкрити в собі лідерські якості та зрозуміти, що лише разом можна досягти бажаної мети.

🇺🇦Учасники табору отримали важливі навички подолання проблем та відновлення після стресу, пошуку власних ресурсів та здібностей, проявили творчі вміння і виконали одне з найвідповідальніших завдань: знайшли, розфарбували та виклали з каміння величезний тризуб України - один з трьох офіційних символів державності.

🏞️Серед найбільш цікавих заходів для учасників табору був спортивно-пізнавальний похід у гори до печери Довбуша. У підйомі брали участь представники ДСНС, які підтримувати молодь та паралельно розповідали про навички виживання у лісі. На горі командою було розписано Прапор України, який в майбутньому буде переданий нашим захисникам.

💬Як заявила на закритті табору керівник проєкту Тетяна Жукова: «Даний проєкт має великий виховний та розвиваючий вплив на дітей та молодь, особливо з інвалідністю, загартовує їх дух, соціалізує до суспільства, надає необхідні навички для подальшого активного життя, а спілкування, нові знайомства для дітей та молоді стали запорукою, що разом ми подолаємо всі проблеми та обов'язково переможемо!»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь