Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В цьому році на Буковині 237 переселенців знайшли роботу

Дата: 05.10.2023 10:45
Кількість переглядів: 162

Фото без опису

✅В цьому році на Буковині 237 переселенців знайшли роботу, - про це повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості.

☝️Від початку 2023 року 821 внутрішньо переміщена особа скористалися послугами Чернівецької обласної служби зайнятості. Статус безробітного мали 641 ВПО. Найбільше ВПО знайшли роботу у Чернівецькому районі – 179, у Дністровському районі – 51 та у Вижницькому –  7 людей.

👉Наразі переміщені особи працюють на комунальних підприємствах, у сфері освіти та медицини, на виробництві. А також працюють у торгівлі, транспортній галузі та державному управлінні.

💬«З поміж великої кількості прибулих на Буковину переселенців до служби зайнятості звернулися майже 4 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Частині надано допомогу у працевлаштуванні, частині перекваліфікуватися, окремі розпочали або продовжили справу, якою займалися раніше, отримавши грант від урядової програми єРобота «Власна справа». Сьогодні маємо сотні успішних кейсів працевлаштування переселенців на Буковині. Частина з них продовжила свою довоєнну діяльність, частині довелося змінити фах», - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

💁Також 19 людей зі статусом ВПО пройшли професійне навчання, 9 брали участь у громадських роботах. Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці  28 чоловік  отримали ваучери на навчання,  9 – отримали мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу. 

☎️Нагадуємо, що для внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області працює гаряча лінія з питань працевлаштування за телефоном: 380664923987.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь