Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося відкриття та освячення Алеї пам'яті Героїв району

Дата: 05.12.2023 20:59
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

🇺🇦Напередодні відзначення Дня Збройних Сил України біля адміністративної будівлі Вижницької районної ради та районної військової адміністрації відбулося урочисте відкриття та освячення Алеї пам'яті Героїв району, які віддали найцінніше, своє життя за волю і незалежність нашої держави з 2014 року і до сьогодні.

💫У відкритті Алеї пам'яті взяли участь: начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк разом із першою заступницею Альоною Атаманюк та заступницею Юлією Грицку-Андрієш, заступник голови обласної ради Михайло Павлюк, начальник РВА Сергій Чеботар, голова районної ради Михайло Андрюк, голови територіальних громад, родини загиблих захисників та жителі району.

🥀Урочистості розпочалися із покладання квітів до Алеї загиблим Героям. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх Воїнів-Героїв, які загинули заради України, заради миру на нашій українській землі.

🕯️Після чого відбулася панахида за упокій спочилих Героїв, освячено меморіали на яких відображені захисники.

🏅Відповідно до Указу Президента України начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк вручив родинам загиблих Воїнів ордени "За мужність III ступеня" (посмертно).

💬"Сьогодні ми всі зібралися, щоб вшанувати пам'ять наших Воїнів. На жаль у боротьбі проти агресора нашій країні доводиться платити надто високою ціною - життям наших захисників, які віддали життя за кожного з нас, за наше майбутнє, за нашу країну. Пам'ять про них житиме вічно у наших серцях. Віримо у Збройні Сили України. Віримо у нашу Перемогу. Віримо у нашу Україну. Нехай Бог береже наших захисників. Слава Україні! Героям Слава!",- сказав Сергій Чеботар.

📃Наприкінці заходу відбулося нагородження Почесними грамотами та медалями обласного та районного рівня волонтерів району, які активно допомагають нашим захисникам та наближають нашу Перемогу.

🫶Ніколи не забудемо подвиги Героїв, які у боротьбі за Батьківщину віддали найдорожче - своє життя. Пам'ять про них житиме вічно у наших серцях...

📌Довідково: Проєкт "Алея пам’яті Героїв Вижниччини" реалізований завдяки ініціативній групі Громадська організація "СК "Іспас", районній військовій адміністрації, Вижницька Районна Рада, Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка, ГО "Волонтери Вижниці". Проєкт став переможцем конкурсу на отримання цільової благодійної допомоги ініціативним групам спільнот Чернівецької області, який проводив ЧБФ "Нова сім'я" у рамках проєкту “Підтримка ініціативних груп”, який реалізується спільно з Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health на виконання програми «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення», за фінансової підтримки Шведської церкви та за технічної підтримки й координації благодійної організації Christian Aid (Велика Британія).

Чернівецька обласна військова адміністрація

Чернівецька обласна рада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь