Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У селі Лукавці Берегометської територіальної громади відбувся національно-патріотичний захід присвячений Дню пам'яті жертв політичних репресій та Дню Героїв України

Дата: 27.05.2024 10:49
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

🇺🇦 "Україно, пам'ятай героїв"

✨ Під такою назвою у селі Лукавці Берегометської територіальної громади відбувся національно-патріотичний захід присвячений Дню пам'яті жертв політичних репресій та Дню Героїв України.

👉 Участь у заході взяли заступник начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Домніцак, заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор, в.о. начальника відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, соціально-економічного розвитку та гуманітарної сфери районної військової адміністрації Ганна Андрюк голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, голова ГО Чернівецького обласного товариства політв'язнів та репресованих Галина Бойко, голова Вижницького районного товариства політв'язнів та репресованих Ольга Анич, голова Берегометської селищної ради Сергій Боднарюк, староста Лукавецького старостинського округу Павло Хома, духовенство, організатори заходу працівники Лукавецького будинку культури, педагоги та учні Лукавецького ліцею та жителі Вижницького району.

🖇 День пам'яті жертв політичних репресій та День Героїв - це трагічні дати переплетені між собою, які назавжди залишаться в історії українського народу. У ці дні ми згадуємо кожного хто був ув'язнений у концтаборах, знищених радянською владою, закатованих патріотів і борців за вільну та незалежну Україну. Біль, сльози - нікому не забути цей страх, але ми знаємо, що спільно тільки в єдності можемо перемогти ворога"

🕯 Також на могилі у лісі поблизу села Лукавці уперше відслужили молебень, де 1944 року енкаведисти знищили більше десятка вояків УПА.

Пам'ятаймо минуле, щоб будувати краще майбутнє!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь