Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення начальника районної військової адміністрації Сергія Чеботаря з нагоди відзначення дня народження Юрія Федьковича

Дата: 08.08.2024 09:48
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

💁‍♂️📚 Його називали "Буковинський соловій"...

🇺🇦🌾 Сьогодні минає 190 років від дня народження Юрія Федьковича - видатного українського письменника, публіциста, зачинателя нової української літератури, діяча національного відродження на Буковині.

📚 Юрій Адальбертович Федькович - син гуцульського краю, Путильчанин, глибоко-народний митець, письменник-патрiот, який піднімав у своïх творах важливi громадськi проблеми та намагався робити на Буковинi те, що зробив Шевченко на Надднiпрянщинi. За що Іван Франко називав Федьковича "буковинським Кобзарем".

🌺👉 Основна частина його культурної спадщини – вірші, пісні, поеми до сьогодні тішать читача своїм народним духом, багатством розмаїтого українського слова. Письменник утверджував волелюбні ідеї, захищав соціальні й національні інтереси свого народу.

💔 Всі ми любимо, пам'ятаємо і шануємо «Буковинського соловія» не тільки як великого письменника, але і як громадського діяча, бо саме завдяки наполегливості таких, як Юрій Федькович ми маємо сьогодні незалежну державу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь