Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За працевлаштування одиноких матерів роботодавці отримують компенсацію, - про це інформує відділ за додержанням законодавства про працю Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області

Дата: 27.03.2023 14:16
Кількість переглядів: 221

В Україні в сьогоднішній скрутний воєнний час  діють програми фінстимулювання роботодавців брати на роботу жінок. З минулого року роботодавець може отримати від держави компенсацію за працевлаштування внутрішньо-переміщених осіб ( ВПО). З цього року надається компенсація за працевлаштування одиноких жінок з дітьми. Уряд пропонує українським жінкам низку програм для інтеграції у ринок праці та підприємництво, а також шукає партнерів для їх реалізації. Про це повідомила Перший віце прем'єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з представницею ООН Жінки в Україні Сабін Гюнеш. 

«Підвищення рівня зайнятості – один із пріоритетів для Уряду. В державі запустили низку програм, спрямованих на підтримку бізнесу та покращення ситуації на ринку праці. Серед них програма залучення жінок до підприємництва – надання мікрогрантів для розвитку малого й середнього бізнесу. Також в Україні запроваджено кілька програм сприяння працевлаштуванню і перенавчанню жінок, щоб підвищити їх конкурентність на ринку праці. В Кабінеті Міністрів України готуються документи до підтримки тих жінок, які повернуться з-за кордону, куди виїхали через війну, та залучення їх до відновлення країни. Зокрема, діють програми фінансового стимулювання роботодавців брати на роботу жінок. З минулого року роботодавець може отримати від держави компенсацію за працевлаштування внутрішніх переселенців. З цього року – компенсацію за працевлаштування одиноких жінок з дітьми.

«Жінки, що мають підприємницький хист, можуть взяти мікрогрант до 250 тис. грн на старт або розвиток бізнесу за програмою «Власна справа». Минулого року заяви на отримання мікрогрантів подали понад 6 тисяч жінок, майже півтори тисячі з них отримали таку фінансову підтримку від держави. 49% успішних грантових заявок минулого року – від жінок. Найближчим часом планується розширити цю програму і дати можливість дружинам ветеранів взяти грант на вдвічі більшу суму для розвитку сімейного бізнесу»Окрім того, жінки можуть скористатися програмами перекваліфікації, щоб отримати більш затребувану на ринку праці спеціальність. Зокрема, з квітня буде запущено нову грантову програму «Старт в IT», за якою можна буде отримати грант для навчання у сфері інформаційних технологій. Діють програми перенавчання в Центрах профтехнічної освіти при Державній службі зайнятості, також можна отримати ваучер на перенавчання. 

Довідково:

Структура ООН Жінки працює в Україні з 2015 року, Офіс організації в країні було відкрито у 2018 році. Наразі її сфера діяльності в Україні передбачає надання цільової допомоги національним партнерам за трьома тематичними напрямами, визначеними у діючій Стратегічній записці (2018 – 2022 роки): Жінки, мир та безпека; Ліквідація насильства щодо жінок та дівчат; Врядування, лідерство та участь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь