Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вижницький відділ УДМС у Чернівецькій області повідомляє про переваги використання ID-картки

Дата: 26.04.2023 09:15
Кількість переглядів: 107

Невеличкий шматок пластика, розмірами подібний до звичайної банківської картки, за кількістю переваг не лише перевищує всі попередні зразки паспортів, що діяли на території України, а й чимало сучасних представницьких документів інших країн.

Окрім звичного набору обов’язкової інформації щодо назви держави, П.І.Б. українською мовою та латинською транслітерацією, статі, громадянства, дати та місця народження, відцифрованого зображення обличчя, підпису власника картки, номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, номеру платника податків, номера документа, дати видачі та закінчення терміну дії, коду уповноваженого органу на видачу документа, ID-картка містить також змінну інформацію на безконтактному електронному носії щодо реєстрації місця проживання, сімейного стану, відомостей про дітей.

Очевидна перевага такого документа – неможливість підробки, а отже персональними даними власника ніхто у шахрайських цілях не скористається.

Індивідуальний податковий номер громадянина не лише присвоюється автоматично під час оформлення першого паспорта, а й наноситься безпосередньо на саму картку.   

У громадян України є можливість отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на чіп ID-карти, що відкриває доступ до різноманітних електронних сервісів державних органів, до адміністративних і банківських послуг тощо.

Документ можна використовувати для виїзду до Туреччини  та Грузії без наявного закордонного паспорта.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь