Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Буковині лісівники розширюють мережу лісових доріг

Дата: 06.10.2023 16:08
Кількість переглядів: 182

Фото без опису

🚧У філії «Путильське лісове господарство» ДП "Ліси України" на завершальному етапі перебуває будівництво дорожнього полотна, формування укосів, водовідведення та повздовжніх виїмок. Надалі буде облаштування дорожнього одягу та встановлення дорожніх знаків.

🛣️Дорога становитиме 3 кілометри. Ширина дорожнього полотна - 4,5 м, ширина проїзної частини – 3,5 м.

✔️Будівництво земляного полотна проводиться зі застосуванням ковшового екскаватора, який знімає шар рослинного ґрунту, формує основу дороги, укоси та виїмки. Влаштування дорожнього одягу проводиться шляхом насипу ґрунтово-щебневої суміші з одночасним розрівнюванням грейдером та ущільненням відповідною технікою.

☝️Першочергова мета збільшення кількості доріг - оптимізація транспортної мережі в лісовому фонді Ялівецького та Черемоського лісництв. Вона призначена для транспортного забезпечення лісогосподарських робіт з охорони, відновлення та захисту лісу, а також з лісозаготівельних робіт.

🌳Загальний запас лісових насаджень в зоні тяжіння запроєктованої дороги становить 217,74 тис. м³, а орієнтований обсяг лісокористування на перспективний період - 90 тис. м³. Відповідно, кожен кілометр нової дороги – це плюс декілька десятків гектарів лісу в роботі.

🖇️Розширення мережі також дозволить зменшити обсяг будівництва трелювальних волоків, що є осередками ерозійних процесів, а також значно знизити обсяги вантажної роботи по первинному транспортуванні деревини. Це, в свою чергу, знизить обсяги експлуатаційної ерозії і створить передумови для застосування сучасних природозберігаючих технологічних процесів. Дана дорога важлива не тільки з економічної та екологічної точок зору, але і соціального життя віддалених та раніше майже недоступних (особливо в осінньо-зимовий період) сіл. Зокрема таких як Верхній Яловець, Нижній Яловець та Сарата, що після завершення будуть поєднані з автодорогою загального користування з с. Шепіт.

💁Проєкт триває з липня поточного року, а завершити розширення цієї лісової артерії філія планує орієнтовно у грудні 2023. Усе залежатиме від погодних умов.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь