Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч політв'язнів та репресованих Вижниччини з учнівськими та педагогічними колективами навчальних закладів району

Дата: 17.11.2023 16:32
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

🏫Відбулась зустріч політв'язнів та репресованих Вижниччини з учнівськими та педагогічними колективами у Банилівський опорний ліцей імені І.Діяконюка та Вашківецький ЗЗСО I-III ступенів імені Івана Бажанського.

☝️Заступник начальника РВА Валерій Вятковський разом із головою Вижницького районного товариства політв'язнів та репресованих Ольгою Анич під час проведених зустрічей наголосили молодому поколінню ніколи не забувати минуле, шанувати Героїв України та бути наполегливими у навчанні, бо саме їм у майбутньому належить відбудовувати нашу країну.

💔Учасники зустрічі Ольга Анич та Марія Мельничук, які зазнали репресій з боку тоталітарної системи ще в дитинстві, поділилися спогадами про той страшний час, пригадали зі сльозами на очах найжахливіші картини свого дитинства – товарняки, набиті людьми, холод і голод на засланні, завжди голодне дитинство.

💬Ольга Григорівна щиро звернулася до дітей і розповіла зі слів своїх рідних про тяжкі події періоду Голодомору в Україні, про жорстокі репресії та радянську операцію "Захід", згідно якої із Західної України до Сибіру за короткий термін вивезено близько 80 тисяч українців.

📌Зустріч відбулася у рамках вшанування пам'яті ЖЕРТВ МАСОВОЇ ДЕПОРТАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ ЗАХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ України 21 ЖОВТНЯ 1947 РОКУ ( операція "Захід").



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь