Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відкриття документально-публіцистичної виставки присвяченої 90-м роковинам Голодомору

Дата: 01.12.2023 12:33
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

☝️В адміністративній будівлі, на 2 поверсі, Вижницької районної ради відбулося відкриття документально-публіцистичної виставки присвяченої 90-м роковинам Голодомору 1932-1933 років під назвою "Нас вбивали, бо ми українці".

🕯️Відкриття виставки розпочалося зі спільної молитви вшанування жертв Голодомору та усіх, хто був закатований та замордований радянським тоталітарним режимом.

💫У спільній молитві взяли участь: начальник районної військової адміністрації Сергій Чеботар, заступники начальника РВА, голова районної ради Михайло Андрюк, заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк, голова Вижницької ТГ Олексій Чепіль, голова Вижницького районного товариства політв'язнів та репресованих Ольга Анич, голова районного об'єднання товариства "Просвіта" Дмитро Никифоряк, директор Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну Роман Гаврилюк разом зі студентами коледжу, працівники районної військової адміністрації, районної ради та Вижницької територіальної громади.

📜Основа експозиції складається з архівних матеріалів, спогадів людей, які пережили Голодомор, праці провідних дослідників і правників. Виставка нараховує 15 стендів, які описують страшні події тих років.

💬"В історії українського народу було багато важких часів, але Голодомор – найбільша, найстрашніша трагедія. Презентація даної виставки дає можливість кожній людині дізнатися про ті страшні роки, які випали на долю українців. Мабуть, не має такого місця на українській землі, де б не була пролита кров наших предків. Сьогодні ми знову продовжуємо боротися за нашу свободу, незалежність та недоторканість нашої землі. Віримо, що за нами правда, за нами Перемога. Слава Україні Героям Слава!", - сказав Сергій Чеботар.

📌Відкриття виставки відбулося за сприяння Чернівецької обласної ради та Національного музею, діятиме вона протягом тижня до 7 грудня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь