Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як після 18 років оформити першу ID-картку

Дата: 15.02.2024 21:20
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Згідно українського законодавства, громадяни України, які на момент досягнення 18-річного віку не документовані ID-карткою, можуть оформити перший паспорт тільки після проведення процедури встановлення особи. Це стосується не лише наших співвітчизників, які мають статус ВПО та проживають на території України, а й тих, хто вимушено опинився за кордоном й зустрів своє повноліття на чужині.

Нагадаємо, послугу з оформлення першого паспорта по досягненні 14-річного віку за межами країни надають тільки закордонні відділення паспортного сервісу «ДП «Документ». Та якщо з певних причин це не було зроблено до 18-ти років, необхідно звернутися для встановлення особи до закордонного відділення «ДП Документ» або до ближчого підрозділу міграційної служби на території України та надати всі наявні документи, що можуть посвідчити особу.

Якщо після роботи з реєстрами та органами державної влади не вдається підтвердити особу заявника, працівники  ДМС України або «ДП «Документ» проводять процедуру встановлення особи за допомогою відеоконференцзв’язку з членами родини, включно з колишніми чоловіком або дружиною, що мають паспорт громадянина України. Після цього тільки в Україні заявник зможе отримати готовий паспорт.

Звертаємо вашу увагу, що закордонні відділення паспортного сервісу «ДП «Документ» станом на поточну дату працюють у Польщі (Варшава, Краків, Вроцлав та Гданськ), Туреччині (Стамбул), Словаччині (Братислава), Чехії (Прага), Німеччині (Берлін та Кельн), Іспанії (Мадрид, Валенсія), Італії (Мілан). Більше інформації за посиланням: https://pasport.org.ua/centers .

Контакти підрозділів УДМС у Чернівецькій області можна  знайти тут: https://dmsu.gov.ua/chernivtsi/pidrozdily.html . Деталі за номером «Гарячої лінії» обласного управління: (0372) 55-04-61.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь