Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Привітання начальника районної військової адміністрації Сергія Чеботаря до 210 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 11.03.2024 10:44
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

🌻 Сьогодні ми відзначаємо 210 річницю з дня народження великого українського поета, мислителя, талановитого художника і громадського діяча - Тараса Григоровича Шевченка! 🌾

📝 Тарас Григорович Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці на Київщині. Знедолений важкою працею селянського життя, він змалку прагнув до знань та мистецтва. В 14 років Тарас втратив батька, але це не зламало його дух – навпаки, подих свободи та любові до рідного краю запали в його серці. Відомий своєю тяжкою долею кріпака, він зумів вибороти свою власну незалежність через талант та наполегливість.

📚 Його творчість, яка пройнята любов'ю до рідної землі, боротьби за правду та справедливість, здатна надихнути, зберегти й передати поколінням цінність національного духу - це окрилені слова, які зігрівають наше серце. У "Кобзарі" відбито не лише його власні переживання, але й голос всього народу. "Не будь рабом, о Україно!" – закликає він, розкриваючи недоліки суспільства та прагнучи до вільного та гідного життя для кожного.

✏️ Сьогодні, пам'ятаючи Шевченка, ми вшановуємо не лише його творчість, але і його глибокий внесок у розвиток української культури та національної свідомості. Його слова продовжують звучати як дзвінкі дзвони, що закликають до вічних цінностей та ідеалів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь