Вижницька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Михайло Іванюк - етнограф, письменник, фольклорист, краєзнавець, громадсько-культурний діяч, якому сьогодні мало б виповнитися 95 років

Дата: 02.07.2024 10:37
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

💁‍♂️ Треба шанувати своє, найрідніше, найпорядніше, а не якесь чужинське, зрадницьке.

✨ Михайло Іванюк - етнограф, письменник, фольклорист, краєзнавець, громадсько-культурний діяч, якому сьогодні мало б виповнитися 95 років.

👉 Михайло Васильович народився 2 липня 1929 року в селі Спас Івано-Франківської області. Здобувши вищу освіту працював інспектором шкіл у Вижницькому районі та викладав дітям українську мову і літературу. Він прагнув, щоб українці володіли українською мову, пишалися своєю культурою, одягали вишиванки та боролися за соборність і незалежність своєї держави. Через, що радянська влада звільнила його з посади, але від своїх патріотичних переконань він не відмовився ні на мить. Активно зайнявся громадсько-політичною діяльність та здобув ще більшу підтримку від волелюбного українського народу.

☝️Також Михайло був ініціатором створення та першим головою осередку ВУТ "Просвіта" у Вижницькому районі, який очолював протягом багатьох років. Створив хор "Просвіта", який був окрасою кожного свята у нашому краї.

🕯 Відзначаючи день народження Михайла Іванюка, ми вшановуємо його пам'ять та внесок у розвиток нашого району та України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь