Відбувся пізнавальний майстер-клас із приготування страви за рецептом із книги “Смаки Буковини”

У селі Коритне Банилівської територіальної громади відбувся пізнавальний майстер-клас із приготування страви за рецептом із книги “Смаки Буковини”. Учасники готували фаршировану рибу — страву, яка здавна вважається окрасою буковинського столу.
Участь у заході взяв начальник Вижницької районної військової адміністрації Сергій Чеботар, а також голова Банилівської сільської ради Василь Соломко, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк, директори освітніх закладів громади та місцеві господині.
У своєму вітальному слові Сергій Чеботар подякував організаторам за збереження та популяризацію кулінарних традицій Буковини, зазначивши, що саме такі ініціативи зміцнюють єдність громади, виховують любов до рідного краю та нагадують про нашу культурну спадщину.
Майстер-клас проводила приватна підприємиця, завідувачка Бережонської сільської бібліотеки Марія Колотило — саме за її рецептом учасники готували страву, що увійшла до книги "Смаки Буковини". Пані Марія поділилася секретами приготування, розповіла про походження рецепта та значення рибних страв у буковинській кухні.
Атмосфера заходу була щирою, цікавою й дуже "смачною" — адже кулінарні традиції Буковини є справжнім надбанням, яке варто берегти та передавати наступним поколінням.








